Karadeniz Turları

1.Gün: DİYARBAKIR ÇIKIŞ 

Değerli misafirlerimiz, sizleri daha önce belirlemiş olduğunuz noktaların önünden alarak gece yolculuğumuza başlıyoruz. Yolculuğumuz boyunca profesyonel kokartlı turist rehberi eşliğinde geçeceğimiz güzergâhlar hakkında tek tek bilgi alıyoruz.


 

2.Gün: AMASYA – SİNOP – SİNOP CEZAEVİ

Değerli misafirlerimiz, Amasya da alacağımız sabah kahvaltısından sonra Amasya şehir turuna çıkıyoruz. Bir sonraki durağımız Amasya kalesi. Anlatımdan sonra bir diğer durağımız Pontus krallarının mezarlığı olan kral kaya mezarlığı. Harşena Dağı’nın güney eteklerine, kalker kayalara oyularak yapılmıştır. Oradan çıkıp kısa bir yolculuktan sonra Sinop’a geçiyoruz. Mutlu şehrin "mutsuzluk" müzesi: Tarihi Sinop Cezaevine uğruyoruz.  Anadolu’nun Alkatrazı" olarak anılan tarihi Sinop Cezaevi, turizmde son yıllarda ön plana çıkan bir kavram olan "hüzün turizmi"nin Karadeniz durağındaki nokta olarak gösteriliyor. Ardından konaklayacağımız otele geçiş yapıyoruz.


 

3.Gün: SAMSUN – BANDIRMA VAPURU – ORDU – GİRESUN

 

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Samsun şehir turu yapıyoruz. Hemen akabinde  Mustafa Kemal Atatürk’ü kurmaylarıyla birlikte 9. Ordu Müfettişi olarak İstanbul’dan Samsun‘a getiren Bandırma Vapuru, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek Bandırma Vapuru Müzesine çevrilen bölgeye geçiyoruz. Oradan çıkıp kısa bir yolculuktan sonra orduya geçiyoruz. Ordu da teleferik için misafirlerimize serbest zaman veriyoruz. Serbest zamandan sonra Giresun’a geçiyoruz. Giresun’u panoramik görmek için Giresun seyir tepesine çıkıyoruz. Ardından konaklayacağımız otele geçiş yapıyoruz. (La Quinta by Wyndham Otel Giresun)